Alla inlägg under maj 2010

Av Ohlsson - 19 maj 2010 10:45

De prov som analyserats här hemma är klara.Lite dåliga blodvärde och lite höga levervärde.Nya prov ska tas men vi avvaktar de andra som nog kommer på tisdag.Levervärdena kan bero på cortisonet.Det känns som att nu mår Balder som han gjort det sista halva året.Inga kräkningar på 2 dagar:)

Det känns ganska lugnt det är inte första gången vi har en hund som blir äldre.Bonnie blev 13 år 364 dagar, hon dog dan innan sin 14 års dag.Henne hade jag funderat sen hon var 10år om hur hon skulle klara sig.Nej sluta att fundera och oroa och lev de dagar som finns ,varenda av dem är unika.Nu till skogs.

Av Ohlsson - 18 maj 2010 15:32

Hur ska vi få våra män att vara hemma med barnen undras det ibland.Ja ni börja med barnen.Idag såg jag något. Mamma 25-30 år med barnvagn, vid sidan barn honkön  3-4 år med dockvagn. Hela skapelsen i Rosa både unge och vagn.Vilken förälder hade köpt en ljusblå utstyrsel till storebror att ha och köra ,nu när syskonet kommit.......Och egentligen varför inte, kan tjejen leka leken så kan väl killen elller??? bara en reflektion.

Balder har inte kräkts och håller på att ta sig till full ranson mat igen.Smaskar lite ibland men verkar lugn och inte illamående.Full av bus som vanligt, dagens snott, är en sko och mina blomster lappar så nu vet jag snart inte vad jag har i vilken kruka.Imorgon ledig  men har kurs på kvällen.

Av Ohlsson - 17 maj 2010 12:59

Avklarades galant på fm.Blir lika lycklig varje gång jag hittar dit:) Hitta hem var svårare. Elineberg nej Eskilsminne nej, Ramlösa station NEJ.Men till slut kom vi ut ur staden innan den hann sluka oss, med hull och hår.Embla vaccinerad, Balder också.Tagit en massa prover på Balle de första svaren kommer onsdag, sen några som ska till USA tar lite längre tid.Så innan vi vet vad som egenligen felar så blir det ID foder och inget annat.Men en kronisk mag och tarminflammation skulle det kunna vara.Proverna kommer även att visa om lever och njurar funkar som de ska.Det här har vi ju funderat på att det skulle kunna komma sånt här.Med tanke på allergin och dess medicinering.Ändå är det trist och inte kul när hundarna inte mår bra.Nu är det ju först igår som Balles kräkningar varit så omfattande.Annars kräker han äter det och är lika glad för det.Nu till jobbet för ID mat görs nog av oxfile om man kollar till priset.Men det är han värd Balderosas av Söndraby.


För dagen iklädd rosa läppstift på pannan. för veterinären kunde inte låta bli att pussa honom.Som husse säger en riktig brudmagnet.   

Av Ohlsson - 16 maj 2010 20:03

Som ni vet så är ju Balle lite lätt kräkt.Något som har eskalerat de sista åren.Fått tips av veterinär med tätare mellan målen.Har funkat ett tag men de sista året så har kräkningarna ökat.Lite egna huskurer har stabiliserat det ibland.Nu i helgen har det varit jobbigt för honom.Har som tur är en veterinär tid imorgon så det får kollas.Dåligt med steg idag och tröst ätit kakor.Dumt men man blir ju orolig för Ballebus.Så nu håller vi alla tummar.

Av Ohlsson - 15 maj 2010 14:15

Efter elit spåret i Ljungbyhed som som jag och Embla hade det så jobbigt i krävs det nu helt andra träningsspår.Idag fick vi till ett väldigt bra sådant.Jag åkte upp till strövet i hällregn o la två spår .2300 steg ska ungefär bli 1500m enligt min stegräknare.2500 hammnade Emblas spår på ,jag har slarvat med längden på mina spår och det märktes på sista tävlingen.Valde medvetet det sämsta och jobbigaste ställena. Stormfället där det är så pestigt att gå och sen där som är sunkigt. 7pinnar +slut  lades ut .Sen hem och hämtade husse och hundar.Traskade en runda och sen fick Balder sitt spår.Duktig killis som ska få längre nästa gång, detta var ca 400 m.Husse har fått till ett bra trix med linan och läser hund bra.Sen Emblas tur, jag håller emot i linan som tusan från start.Lite fram sen tillbaka o sen fram i upptaget,ganska så snyggt.Inga problem i dag inte.jag tog ingen tid .Men alla apporter med hem och det känns viktigare .Så nu är det till att köra på och inte göra det för lätt.

Ikväll ska jag jobba godisturen vi kallar den så lörd 18-22.30,egentligen min lediga helg men måste jobba in timmar sóm försvann i torsdags. Imorgon lite hundträning och jobb i trädgården om vädret tillåter.Dagens steg 12220

Av Ohlsson - 13 maj 2010 21:41

Ja inte jag men Embla. Vi gick vid Vasasjön och Bihagasjön idag.Massor av fästingar togs sen krypande i hundarnas pälsar.FYYYYYY

På kvällen skulle det störningstränas på klubben.Inte en själ utom jag och träningskompisen,senare så blev vi 4 iallafall.Nördar nej då.

Är alla hemma och håller helg eller   ????  Ja nu fick vi ju nästan hela appellplanen till vårt förfogande, och störde ingen annan:)  Vi satte ut flera rutor och koner och så.Och så tittiga blev våra dogs av det. Så mera av den träningen blir det.Jag hade väntat mig en lagom Embla efter skogsturen men det fanns massor kvar.Bra.Ikväll blev det bara lydnadsträning inget bruksigt.Dagens steg 11936.

Av Ohlsson - 12 maj 2010 22:17

Ja det gör jag idag 14945 steg.Inte så svårt ,det var spårkurs på kvällen.

Tog en långe prommis i fm med de egna djuren, hann inte hem´innan regnet.Surt kan man säga ,och vilka leriga hundar det blev.Inställt jobb i morgon, får kompa och ta igen lite timmar på lörd kväll.Annars ganska ledig i helgen hoppas på fint väder.Lite trädgårdfix och kanske en lydnads tävling att titta på.Natti

Av Ohlsson - 10 maj 2010 09:05

Tänkte ha en kampanj på den här rackaren.10000 steg om dagen är mitt mål.

Vet ni att för att gå  bort en pizza krävs 24000 steg.opppps

Kampanj pratade vi en del om hos Svartberg,kampanj på moment.Träna dem flera ggr om dan i flera veckor.Jag har tänkt ett ryck till med fria följet ,fick en del nya tips att öva på.Sen krypet på mini kampanj.

Nu är det 10 veckor kvar till semestern,inte illa tänk att vintern försvann till slut.Jag kom med som reserv i Kind, och har lämmnat återbud.Svårt att vara reserv på en tävling så lång bort.Man hinner ju inte på morgonen, och åka för ett kanske hade vi ingen lust med.

Känner att jag får nog damma av lydklass 3 moment och se var vi står där.det finns ju en hel del tävlingar i sommar i lydnaden.Så får brukset vara till hösten.

Nej mina vänner nu får det vara slutbloggat för idag, jag ska traska en runda. 

                             11816 steg blev det idag:)

Ovido - Quiz & Flashcards