Alla inlägg under maj 2016

Av Ohlsson - 29 maj 2016 08:34

 

I går åkte jag o Myrrah på valpledigt. Vi for till Hässleholm och tävlade.Vi fattas den sista agility pinnen i 1:an och vill gärna ha den i år.Vi nollade ett agilitylopp men hamnade 8 och där var 7 pinnar.Lite surt men ja vi nollade och gjorde vad vi kunde.Jag tror vi tappar tid på balansen, hon är inte så snabb där.Ska köra lite träning på kontaktfält och tänker att ta med tempot där också.Myrrah var väldig lugn och avslappnad mellan loppen låg i sin bur och njöt och sov.Hon går ju med höjd beredskap så att säga, här hemma sen Blixtra kom.Så det var nog skönt att slippa hajjen en stund.Hajjen o husse hade haft en bra dag ja Embla också.Hon kan säga till den lilla så hon lyssnar.Kommer inte ihåg att hon behövde de mer än nån gång med Myrrah, här är det varje dag.Bilden ovan är på Blixtra i ett härligt kvällsljus fotograf är Gill Lantz.Jag gillar verkligen den lilla ridgenmellan ögonen. Hon får lite karaktär så att säga.En väldigt lätt valp med härlig lek,kommer mer än gärna tillbaks med saker för att leka mer.Sover som matte om natten mycket o gott.Anpassar sig efter vad som ska göras, har inga problem att åka bil.Och små sylvassa tänder som hon testar i fötter och händer och gärna i näsan också.  

Av Ohlsson - 27 maj 2016 08:31

Snart är valp semestern över.17 lediga dagar borta i ett navs.Vad har vi gjort då.Ja lärt känna varandra ,skapat små rutiner och bara chillat.Blixtra har fått vara med på alla de saker som jag och de andra hundarna brukar göra på dagarna.Allt från skogs prommisar till träning.I skogen har jag burit henne en del, så rundan har blivit tillräckligt lång för de andra.Vi har haft förmånen att träffa ganska många hundar under dessa veckor.Lite olika storlekar och raser.Det känns inte som några konstigheter hon är nyfiken o social.En vän har en kelpie valp 2 dagar yngre.De har fått leka några gånger. De är intressant att se hur det har utvecklats.Då de första gången tog i ganska rejält.Och Blixtra backade inte undan när Yanti sa nu är det nog! Men där la de nog ändå ribban för sen har de lekt fint. Vi har börjat leka lite med klickern. Har haft med leksaker och lekt i alla de miljöer vi vistast i.Tittat på djur i Ängelholm och höns det var ett otyg till att låta sa Blixtra.Av knappen är bättre uppdaterad nu.Kan hitta ro små stunder utan att jag lägger henne i bur eller kompost.Vill gärna ligga hos de andra hundarna ,men se de broarna har hon bränt.De flyr.... Embla är bra på att säga till henne det tar hon, men Myrrahs små morrande hela tiden det skiter hon i.

Av Ohlsson - 16 maj 2016 07:36

 

Nu har pralinen hämtats.Resan hem gick jättebra,stannade två gånger.Snäll valp som sov nästan hela vägen.Sovit från 22- 04.45 båda nätterna.Idag kissade vi bara, sen sov vi en timme till.Allt flyter på, att jag tog den huvudlösa valpen var nog bra,för här behövs skinn på nosen.Myrrah har ju ett ganska så stort resursförsvar, i kombination med att hon inte e säkerheten själv så uppstår det lite knepigheter.Nu tror jag inte det är några problem utan tar det med ro.Ute e inga som helst problem där är valpen kul att jaga o leka lite med.Inne e det husse som ska skyddas .O han kan v i ju inte göra oss av med  .Det är inte lätt för prinsessan på ärten att få dela med sig.

Underbart att ha valp o inga högtflygande planer.Visst finns det drömmar, men hundlivet hänger inte på om de uppfylls eller inte.Nu ska det bindas band och titta på olika miljöer,som  verkar vara helt lugnt. 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards